Ingredienser:
Saltdej
450 g fint salt
450 g hvedemel
3 dl vand
3 spiseskeer rapsolie
Til at forberede oksemørbrad
40 g smør
1125 g oksemørbrad
2 teskeer tørret rosmarin
2 store håndfulde kruspersille (det svarer til en hel plante fra supermarkedet)
Kværnet sort peber
Sådan gør du
Lav saltdejen
Bland salt og hvedemel.
Tilsæt vand og olie og ælt dejen godt sammen.
Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).
Oksemørbrad ind i dejen
Lad smørret blive gyldent i en pande og brun oksemørbraden ca. 3 min. i alt.
Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få minutter i smørret. Fordel de ristede krydderurter på mørbraden og drys med peber.
Luk enderne af dejen ind over mørbraden.
Læg den ene langside op og pensl kanten med lidt vand.
Læg derefter den anden side op.
Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen.
Ca. 30-35 minutter ved 225° i ovn på over/under varme
Kilde: Arla Foods