• Opskrifter
  • Foto
  • Arkiv
  • Film
Menu

FOLDBERG IVERSEN

  • Opskrifter
  • Foto
  • Arkiv
  • Film

Koldthævet rugbrød med hvidtøl og gær

March 3, 2022
 

Ingredienser:

Rugbrød

  • 1 hvidtøl, 33 cl

  • 50 g koldt vand

  • 80 g knækkede rugkerner

  • 30 g hørfrø

  • 30 g solsikkekerner

  • 15 g gær

  • 150 g surmælksprodukt, fx kærnemælk, Acido eller yoghurt naturel

  • 100 g økologisk hvedemel

  • 350 g groft rugmel

  • 17 g salt

  • Blå birkes til at drysse på toppen

  • 1 stk. 2 liters rugbrødsform + låg

Sådan gør du:

Rugbrød

Kom øl, vand, kerner og frø i en skål og lad det trække i ½-1 time (eller natten over). Kom gær og surmælksprodukt i og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt hvedemel, rugmel og salt. Rør dejen sammen på en røremaskine med K-spaden i 5 minutter ved lav/medium hastighed - har du ingen røremaskine, så kan du røre dejen godt sammen med en ske eller håndmixer. Smør en rugbrødsform med smør. Kom dejen i og fordel den godt i formen - det gøres nemmest med bagsiden af en fugtig ske. Kom et låg over formen, og lad rugbrødet hæve i 3-4 timer ved stuetemperatur indtil, at det er hævet, så det fylder ca. 50 % i formen, og du kan se aktivitet i dejen. Kom rugbrødet i køleskabet natten over.

Om morgenen bages rugbrødet ved 180 grader over/undervarme i 1 time og 20-30 minutter. Det skal have en kernetemperatur på 98-99 grader før, at det er færdigbagt. Brug et stegetermometer til det.

Kilde: Cathrine Brandt
Surdejspandekager →

Nyeste Opskrifter

Featured
Mar 3, 2022
Koldthævet rugbrød med hvidtøl og gær
Mar 3, 2022
Mar 3, 2022
Mar 3, 2022
Surdejspandekager
Mar 3, 2022
Mar 3, 2022
Mar 3, 2022
Æggewraps med laks og avocado
Mar 3, 2022
Mar 3, 2022
Feb 24, 2022
Saltdejsindbagt oksemørbrad
Feb 24, 2022
Feb 24, 2022
Feb 24, 2022
Surdej - sådan gør du
Feb 24, 2022
Feb 24, 2022
Feb 24, 2022
Surdejsfocaccia med rosmarin og flagesalt
Feb 24, 2022
Feb 24, 2022